Multitouch bloemen en planten

Door Megaflix op woensdag 8 augustus 2012 19:59 - Reacties (4)
Categorie: And in other news, Views: 6.175

Bij Disney denk ik altijd aan tekenfilms en heel soms komen ze ook wel eens met een leuke film met echte acteurs, zoals Pirates of the Carribean. Waar ik bij Disney niet aan denk is een multitouch, capacitieve plant. Door middel van een elektrode maken ze daar van elke huis-tuin-en-keuken-plant een multitouch invoerapparaat.

Lees verder »

Nieuwsgierigheid overwint

Door Megaflix op maandag 6 augustus 2012 14:45 - Reacties (5)
Categorie: And in other news, Views: 5.259

Het is knap als het vandaag langs je heen gegaan is: de landing van Curiosity op Mars. Landing moet je in dit geval lezen als een ruim 900 kilogram zwaar, nucleair aangedreven voertuig in een sonde met 21.000 kilometer per uur door de dampkring van Mars jagen, om deze vervolgens met een parachute af te remmen en met stuwraketten 20 meter boven de grond laten zweven en dan aan een kabellift laten zakken tot hij op de grond staat.

Lees verder »

Laboratorium op een chip van bakpapier

Door Megaflix op dinsdag 1 februari 2011 19:27 - Reacties (2)
Categorie: And in other news, Views: 5.508

Onderzoekers van Purdue University hebben een techniek gedemonstreerd waarmee ze papieren strips met een hydrofobe laag kunnen gebruiken om snel medische diagnoses te stellen of chemische analyses te maken. Tot nu toe konden met een papieren test bijvoorbeeld wel al zwangerschappen of pH-waardes aangetoond worden, maar complexere analyses waren nog niet mogelijk.

Lees verder »

'VS wil internet kill switch'

Door Megaflix op maandag 31 januari 2011 05:00 - Reacties (20)
Categorie: And in other news, Views: 3.758

Kill SwitchTijdens de hevige rellen in Egypte trok de regering eerst de stekker uit Twitter en nadat dat faalde, gingen internet en alle mobiele telefoniediensten in het land op zwart. Dat bracht senator Susan Collins in de Verenigde Staten er toe een oud wetsvoorstel voor een internet kill switch uit de prullenbak te halen.

Lees verder »

Angry Birds spin-off van tekenfilm Rio

Door Megaflix op zondag 30 januari 2011 15:03 - Reacties (18)
Categorie: And in other news, Views: 5.453

Angry Birds is een van de bekendste games op mobiele telefoons, ontwikkeld door het Finse Rovio Mobile. Een jaar geleden begonnen in de App Store van Apple en sindsdien uitgegroeid tot een fenomeen met meer dan 50 miljoen downloads op diverse platforms. Na een jaar van updates en nieuwe levels gaat de Angry Birds-franchise in maart uitbreiden met Angry Birds: Rio.

Lees verder »