Beetje meer privacy 1: VPN

Door Megaflix op zondag 18 augustus 2013 17:16 - Reacties (25)
Categorie: My thoughts, Views: 33.572

Sinds de Edward Snowden Leaks over de afluisterpraktijken van allerlei geheime diensten in de wereld, ben ik iets anders gaan nadenken over mijn privacy op internet. In de afgelopen jaren ben ik nogal actief geweest en dat laat natuurlijk een grote footprint achter. Daar ga ik iets aan doen.

Lees verder »

Apple's anti-climax. Of toch?

Door Megaflix op dinsdag 4 oktober 2011 23:27 - Reacties (17)
Categorie: My thoughts, Views: 7.563

Duizenden mensen zaten vandaag via live blogs te wachten op het grote nieuws van Apple, wat een speciaal event hield in de thuisbasis Cupertino met de toepasselijke naam Let's talk iPhone. Met grote anticipatie kwamen de roddels op gang, over de iPhone 5, een nog groter scherm, een betere camera. Wat waren de reacties dan ook lauw toen bleek dat er "alleen" een iPhone 4S was, in plaats van de verwachte iPhone 5. "Ik heb nu dus een slappe jan van de iPhone 4S" aldus @daanno. Daar moest ik even heel hard om lachen, maar zo voelt eigenlijk iedereen zich.

Lees verder »

Q9550 voor taart en krat bier

Door Megaflix op donderdag 1 april 2010 07:18 - Reacties (15)
Categorie: My thoughts, Views: 4.681

Q9550Hij staat ook op V&A, maar ik wilde hem ook nog maar even op Tweakblogs spammen :+ Wegens een defect moederbord heb ik besloten om over te stappen naar een Core i7 en dus zit ik te kijken met een processor waar ik niks meer mee kan. Ik heb geen andere pc om hem in te stoppen en ik heb eigenlijk ook geen zin om met internetbankieren en postpakketjes te gaan lopen emmeren. Het postkantoor 2 straten verderop is tegenwoordig dicht en ik kan alleen maar terecht bij een postbalie bij de plaatselijke boekhandel. Dus alleen vandaag: bijna gratis af te halen: mijn Intel Core 2 Duo Q9550 ruilen tegen een taart en een krat bier. Nieuwprijs is momenteel ongeveer 180 euro, maar tweedehands krijg je er niet eens de helft meer voor. Hij is niet overgeklokt geweest, mijn Kingston Valueram gaat niet hoger dan 333 MHz en dat is de baseclock van de Q9550. Als er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

Reageren kan gewoon hier in de Tweakblogs, zeg maar wat voor taart en welk merk bier het kan worden, foto's en/of linkjes zijn een prť. De beste combinatie wordt morgenavond om 17.00 uur gekozen :) Je hebt de hele avond nog om hem op te halen in Best (een gat bij Eindhoven). Hij wordt niet verzonden.

Stampede, here I come }:O

Verkeersergernissen

Door Megaflix op maandag 8 maart 2010 19:45 - Reacties (70)
Categorie: My thoughts, Views: 12.068

FileVandaag stond ik voor de zoveelste keer in de file, dit keer omdat er eentje met een vrachtwagen meende dat hij sneller vooruit ging als hij tegen de vrachtwagen voor hem knalde. Helaas bleek ook deze keer het tegenovergestelde en mocht ik dankzij deze voormalig Oostblokker aansluiten in de rij met stilstaande auto's. Aangezien ik veel met truckers in contact kom op mijn werk, heb ik zo'n beetje alle smoezen wel gehoord, variŽrend van minder brandstofverbruik, inhaalverbod wat niet deugt, dichter op elkaar rijden omdat er auto's tussendoor schieten, "als wij niet rijden, heb jij geen brood", enzovoorts. Als 10 cent meer betalen voor mijn brood betekent dat ik minder vaak in de file sta, dan graag! Als ze verder uit elkaar rijden, dan kunnen auto's ook normaal uitvoegen zonder er tussendoor te hoeven schieten. Stelletje achterlijke truckers, zouden ze nou na al dat fileleed nog steeds niet geleerd hebben dat ze afstand moeten houden?

Lees verder »

Is slaapwandelen "het nieuwe ontoerekeningsvatbaar" ?

Door Megaflix op woensdag 3 maart 2010 15:00 - Reacties (25)
Categorie: My thoughts, Views: 6.591

SlaapwandelenWelkom beste bezoeker, je bent op dit moment bezig om mijn eerste blogpost op Tweakblogs.net te lezen. Ik heb maanden zitten twijfelen of ik een Tweakblog zou starten en zo ja, waar ik het dan over zou gaan hebben. Om te beginnen wil ik het in mijn blog gaan hebben over nieuws wat me opvalt, gebeurtenissen in de wereld die me bezig houden, achtergronden die er bij horen, het tweaken van mijn auto, motor en computers, mijn werk in de Pricewatch, dat soort dingen. Genoeg hersenspinsels om iedereen de komende tijd te vermaken.

Lees verder »