...en de verkoper ook (2/2)

Door Megaflix op zondag 23 januari 2011 13:01 - Reacties (21)
Categorie: My life, Views: 7.564

Bol.com EuroIn mijn blogpost van gisteren liet ik al zien wat bol.com verdient aan transacties met tweedehands goederen door hun klanten. Nu is het tijd om te laten zien wat de verkoper er aan verdient en wat de grote reden is geweest voor mij om bol.com te kiezen als handelsplek. Daarin komt ook de vergelijking voorbij met 2 grote concurrenten op hetzelfde (deel)gebied: V&A van Tweakers.net en Marktplaats.nl.

Lees verder »

Hoe bol.com schandalig rijk wordt (1/2)

Door Megaflix op zaterdag 22 januari 2011 14:46 - Reacties (50)
Categorie: My life, Views: 42.801

Na mijn vorige blogpost over het verkopen van tweedehands spullen via bol.com kreeg ik best wel wat reacties over prijsstelling en over hoe dat verkoopsysteem in elkaar steekt. Om dat duidelijk te maken zal ik in deze blogpost de ins & outs van het systeem daar aanhalen. En aantonen hoe schandalig veel bol.com verdient aan tweedehands handel door klanten.

In een volgende blogpost later dit weekend zal ik de vergelijking maken met Marktplaats.nl en natuurlijk V&A van Tweakers.net zelf. Ook zal ik dan vertellen waarom ik toch voor bol.com gekozen heb om al deze spullen tweedehands aan te bieden, want er zullen ongetwijfeld mensen zijn die me voor gek verslijten.

Lees verder »

Dvd's, blu-rays, boeken, muziek en games te koop

Door Megaflix op zaterdag 15 januari 2011 21:29 - Reacties (12)
Categorie: My life, Views: 3.672

Na jaren van het kijken (en sparen :X) van films en games heb ik een megagrote collectie opgebouwd met honderden dvd's, Xbox 360 en Playstation 3 games, boeken, cd's en sinds een tijdje ook blu-rays. Nu heb ik op dit moment thuis plek genoeg om dat allemaal neer te zetten, maar ik ga binnenkort een eigen appartementje kopen en dan heb ik die ruimte waarschijnlijk niet meer. Je voelt hem al aankomen: ik wil er vanaf... :+

Lees verder »